Šta očekujete od 2017. godine? Obzirom da se godina menja, i naši životi će takođe imati potpuno drugačiji obrt.

Istina je da se većina nas raduje kraju 2016. godine, obzirom na ogromne izazove koje smo doživeli na svom putu. Stoga je odbrojavanje u ovim danima decembra, prirodno.

Sagledavanjem početnih aspekata 2017. godine shvatamo da planetarne energije stvaraju kretanja velike međusobne podrške, kao i aspekte koji će za nas istaći potencijal prevazilaženja unutrašnjih i očigledno kolektivnih konflikata.

Na nebu u novogodišnjoj noći (01.01.2017, 00:00h) Jupiter u znaku vage je u savršenom sekstilu, što znači isti stepen (21 °), sa Saturnom u strelcu, i inspiriše nas da se fokusiramo na ljubav, u želji za ujedinjenjem sa sobom, delom koji nedostaje, a koji nikada nije bio izvan nas.

Pronalaženje sebe pomaže nam da sačinimo svoj prostor, mirno i bez očekivanja. Ova tema će biti ključna tokom 2017. godine, jer će se ponavljati u drugim prilikama. Jupiter i Saturn su dva moćna astrološka obeležja jer zajedno stimulišu potragu za dušom i pomažu nam u tom manifestovanju.

Predstavljamo vam ključne reči i pravce za svaki horoskopski znak:

OVAN – ključna reč: SADA ILI NIKADA

Od 2011. Uran u ovom znaku vam pomaže da ostvarite svoju snagu. Počeli ste da se zaustavljate po svaku cenu. Sada morate završiti posao. Mir neka vam bude na prvom mestu.
 

BIK – ključna reč: ŽIVITE KAO DA NE POSTOJI SUTRA

Od dugog perioda transformacije, konačno ćete ugledati svetlost dana. Zaslužujete sve najbolje, tako da nemojte reći ne mogućnostima koje će nastati. Život je takođe radost.
 

BLIZANCI – ključna reč: ZNAM KO SAM

2017.god. je poslednja godina kada je Saturn u suprotnosti sa vašim suncem. Pomogli su vam da budete odlučni i stabilni. Bolje poznajete sami sebe i imate jasniju predstavu o tome kako osmisliti konstruktivnu budućnost. U tome je snaga.

RAK – ključna reč: NIŠTA VIŠE NEMATE DA IZGUBITE

Dostigli ste spokojnu lokaciju, lišeni uobičajenih briga. Strah je smanjen i mirno počinjete uživate u onome što dolazi. Ove godine počinje silazna fazu tranzita Plutona u opoziciji. Uživajte u životu!

LAV – ključna reč: POSTIGNITE MIR SA SAMIM SOBOM

Preživeli ste 10 godina teške borbe sa životom, 2016 je bila godina osvete. U 2017.god. možete popraviti poslednje padove, donoseći trajni mir u srcu u vezi sa prošlošću. Osetite ugodnost gde god da se nalazite.
 

DEVICA – ključna reč: VREDAN SAM TOGA

Pogledajte se u ogledalo i budite ponosni na sebe! Hrabro ste se borili kako biste sledili svoj put, uprkos najtežim olujama. Svaki korak koji ste postigli stvorio je dobru osnovu za samopoštovanje. Sada otkrijte svoju pravu vrednost.

VAGA – ključna reč: OGLEDALO NAS UČI

Period koji će imati veliki uticaj na vaš život je pred vama. Imaćete priliku da prevaziđete sve iluzije i očekivanja. Nakon toga ćete moći da kažete šta je zaista prava ljubav.

ŠKORPIJA – ključna reč: NOVI NAČIN ŽIVOTA

13. februara 2017.god. Lilit završava svoj tranzit kroz ovaj znak, oslobađajući vas težine sukoba sa svojom senkom i njenim neprijatnostima. Od tog trenutka ćete se osećati kao da ste vaskrsnuli u novi život, vitalniji i dinamičniji.
 

STRELAC – ključna reč: PREMA NEPOZNATOM

2017. godina je obeležena tranzitom Saturna do udruženja sa Lilit-om, aspekt koji daje mogućnost da dosegnete neistražene granice svog postojanja. Držite um i srce otvorenim za sve, sa čime ćete se suočiti.
 

JARAC – ključna reč: SKLOPITE KOCKICE

Od 2009. Podložni ste sporijem unutrasnjem radu što je rezultat Plutonovog tranzita u vašem znaku, i to sve do 2023. godine. 2016. god. je bila prekretnica, a sada čekate fazu rekonsolidacije nestalih delova. Usmerite se ka ujedinjenju.

VODOLIJA – ključna reč: POVRATAK U ŽIVOT

Kod vas, 2017.god. je podeljena u dve faze. U prvom delu sagledajte budžet kako bi uvideli šta nedostaje, a u drugom odlučite kako da se usmerite i postignete svoj cilj. U pitanju je poziv koji počinje od dna i prevazilazi sve mentalne prepreke koje vas drže daleko od ljubavi.

RIBE – ključne reči: NOVI POČETAK

2016.god. je bila godina značajnih završetaka. Držali ste se u igri do kraja, pokazujući značajnu hrabrost koju posedujete u sebi. Sada je vreme da se vratite u bezbrižnu zonu, gledajući svet novim očima.