Mesec koji je pred nama, pruža nam priliku da se oslobodimo naših starih navika, transformišemo i ponovo povežemo sa našim unutrašnjim snagama. Svi imamo potencijala da preduzmemo ono što nije dobro proteklo u prošlosti i pretvorimo u nešto bolje.

Sa transformacionom energijom škorpije, novembar je mesec za oslobađanje i transformaciju u nešto sasvim novo. Takođe je dobro vreme da se zaviri ispod površine i priznaju stvari kakve zaista jesu. Ovakva vrsta energije svesti će postati izraženija kako dublje budemo zalazili u mesec.

Sa super Mesecom i drugim uticajnijim planetarnim tranzicijama, spremamo se za nova otkrića i krećemo da zauzimamo potpuno novi pravac.

Marsov ulazak u vodoliju, pun Mesec u biku, direktan hod Neptuna, Jupiter kvadrat Pluton, mlad Mesec u Strelcu.

Prva nedelja novembra počinje visokim nivoom intuicije u znaku Škorpije. Najuzbudljivija stvar u nedelji koja je pred nama je da isplanirate vikend. Ljubav i novac u centru sa Venerom će se sastati sa buntovničkim Uranom u trigonu 4. novembra. Očekujte neočekivano! Ovo je odlična kombinacija da se uradi nešto neobično, opusti i malo zabavi. Vreme je da se pokrenete i poboljšate svoje raspoloženje.

7-13. novembar: „Preokret energije”

Sa planetarnog stanovišta, najveća vest će biti Marsov ulazak u znak Vodolije 8. novembra. Energija će se potpuno preokrenuti. Venera će takođe ući u ozbiljne vode znaka jarca 11. novembra, dovodeći praktično preokret na polju ljubavi i novca. Vreme je da se saberemo i pogledamo ozbiljne strane naše veze i potrošnje.

14-20. novembar: „Poziv za buđenje/super pun Mesec u biku”

Vreme je super Meseca! 14. novembra super pun mesec u Jarcu (22° 38′) će zapaliti nebo i stvoriti veliki talas energije. Balansiranje između onoga što trenutno imamo (bik) i ono što želimo (Škorpija) će izbiti na površinu.
Neptun, vladar znaka Riba, će napustiti svoju retrogradnu zonu i na kraju krenuti direktni hod 19. novembra. Vreme je za buđenje i usmeravanje na realnost!

21-27. Novembar: „Zahvalnost”

Vreme strelca! Nedelju započinje Sunce koje ulazi u znak strelca 21. novembra. Energija sada počinje da se preokreće iz dubokih i intenzivnih voda škorpije i prelazi u optimističku teritoriju. Najvažnije od svega je vreme za zahvalnost!

U periodu od 23. do 25. oktobra će nastupiti posebno jaka energija. S jedne strane, imaćemo osećaj optimizma (Jupiter), ali s druge strane postoji potencijal kretanja ka velikim ciljevima (Pluton).

28-30. novembar: „Mlad Mesec u strelcu”

Mesec novembar će se završiti, mladim mesecom u strelcu (7° 43′), koji se održava 29. novembra. Konfuzija može stupiti i nove istine mogu izbiti na površinu, s obzirom na visoku energiju Neptuna. Ovo će biti emocionalna zona zasigurno, ali dobra vest je da ćemo imati optimizam strelca koji će nam pomoći da iskoristimo svoj potencijal.