Pred nama je potpuni preokret. Nova poglavlja se otvaraju. Fokus će biti pomračenje, ali postoje i neke druge važne stvari koje se dešavaju. Sreća će biti potpuno novi zaokret i komunikacija koja će se pomešati sa Merkurovim vraćanjem nazad na svoje stare trikove. Merkur ponovo kreće retrogradnim hodom. Potrebno će biti strpljenje, dok nas univerzum ne usmeri ka pravom smeru. Opremite se i spremite za preokret na mesec dana!

Ključne astrološke tačke za septembar 2016.

Retrogradni hod Merkura, pomračenje Sunca u devici, Jupiterov ulazak u vagu, konačan Saturn kvadrat Neptun i pomračenje Meseca u ribama.

1–4. septembar: pomračenje Sunca u Devici

Septembar započinje retrogradnim hodom Merkura i pomračenjem Sunca u Devici (9° ♍) od 1. septembra. Dok se nova poglavlja pokreću, biće odlaganja i konfuzije u sred ovog moćnog perioda.

5–11. septembar: Jupiterov ulazak u vagu

Još jedna velika nedelja sa radovima vrednih pomena. Srećni Jupiter ulazi u Vagu 9. septembra, početak novog doba ljubavi, sreće i mogućnosti. Konačan Saturn Neptun kvadrat će svoj vrhunac dostići tokom ovog perioda (tačnije, 10. septembra). Ova teška kombinacija je koren promene našeg terena.

12–18. septembar: pomračenje Meseca u ribama

Jaka energija će nastaviti tok i dostići svoj vrhunac sa septembrskim punim Mesecom. Ovo pomračenje Meseca u znaku Riba (24° ♓) dešava se 16. septembra i stvara važno zatvaranje svesti. Ponašanje će biti nestabilno i neki ljudi mogu biti energičniji u svom pristupu. Sposobnost prilagođavanja i fleksibilnosti će nam pomoći da prevaziđemo ovaj period.

19–25. septembar: jesenja ravnodnevnica i završetak retrogradnog hoda Merkura

Udahnite olakšanje! Planetarni intenzitet će se konačno smanjiti sa Merkurovim direktnim hodom 22. Septembra. Treći Merkurov Retrogradni hod od 2016. godine će konačno biti gotov. Osetićemo olakšanje nakon svega kroz šta smo nedavno prošli. Ovaj period će takođe označiti jesenja ravnodnevnica sa ulaskom Sunca u vagu. 22. septembar se obeležava kao međunarodni dan mira koji u potpunosti ističe suštinu Vage.

26–30. septembar: Plutonov direktan hod i mlad Mesec u vagi

Septembar će se završiti na visokom nivou! Pluton, planeta moći i transformacije, takođe će započeti direktan hod 26. septembra. Ovo je još jedan znak da se energija menja u pravcu, gde možemo krenuti ka napred. Optimistički mlad Mesec u Vagi će završiti mesečni vrhunac 30. septembra – 1. oktobar (u zavisnosti od vremenske zone).