Sa energijom lava u punom smislu, vatra i svetlost koja živi u nama, ima potencijala da izbije na površinu. Ovo je doba godine kada svi treba da nađemo način da zablistamo u punom smislu. Mesec pred nama je bitan jer nastoji da prikaže našu kreativnu stranu i sve naše talente – čak i one skrivene! Takođe je vreme da se sagleda koliko smo daleko dogurali i u kom pravcu idemo. Spremite se za neke nove i pozitivne preokrete, posmatrajući svoj put kroz ovu godinu promena!
Ključne astrološke tačke za avgust mesec 2016.
Mlad Mesec u znaku Lava, direktan hod Saturna, pun Mesec u Vodoliji, Retrogradni hod Merkura.

1–7. avgust: mlad Mesec u lavu, srcem i dušom

Vrhunac prve nedelje će biti mlad Mesec. To će biti Kazimi i zauzeće mesto u Lavu ( 10 ° ♌ ) 2. avgusta. Ovo će biti sjajna prilika da se pokrene nešto novo. Takođe će dostaviti lep podsticaj da nam pomogne da sredimo stvari. Biće mnogo pozitivne i revitalizujuće energije, kako bi se uključili.

8-14. avgust: direktan hod Saturna

Naporan rad, strpljenje i istrajnost se isplati! To je ono što će planeta Saturn potvrditi, kada završi svoj petomesečni retrogradni hod 13. avgusta, predstavljajući koliko smo daleko dogurali. Ne zaboravite da budete dobri prema sebi. Venera, sada nosi kritičnu odeću Device, osećaće se toplota Saturna i Neptuna snažno u ovom trenutku. To bi moglo da stvori neki dodatni pritisak ako ne budemo držali unutrašnjeg kritičara pod kontrolom.

15-21. avgust: pun Mesec u Vodoliji

Označite svoje kalendare i spremite se za šansu da zauzmete novi pravac. Ovo će biti uzbudljiva nedelja sa punim Mesecom u Vodoliji ( 25 ° ♒ ) 18. avgusta. Pomak nove energije se postavlja u pokretu. Spremite se za nova otkrića i upuštanje u nešto sasvim drugačije.

22–28. avgust: oluja počinje da ključa

Ovo je nedelja kada bi trebalo da se pritajimo. Mars će početi da zastrašuje Saturn / Neptun problemom, što menja našu realnost. Venera može sačuvati dane kroz koje prolazimo – ali spremite se za grubu vožnju. Naš savet je da date sebi malo oduška, kako bi se oslobodili tenzije koja se zahuktava.

29-31. avgust: Merkurov retrogradni hod

Konfuzija je oko toga, kako se pravilno postaviti! Najbolje će biti da pokušate da odradite sve što je potrebno, do kraja meseca. Razlog zašto ovo napominjemo je zato što će Merkur zauzeti retrogradni hod 30. avgusta. To je period pun nesporazuma! Devica će biti znak koji će dobiti najviše pažnje ovoga puta, s obzirom da će Merkur proći kroz ovaj znak, tokom svog retrogradnog hoda.