Ako ste se osećali izgubljeno na moru i nemoćno da se krećete kroz talase neizvesnosti, postoje neki faktori nade koji ukazuju da treba da se radujete mesecu koji je pred vama. Junski obrt će početi da vam pomaže da pronađete svoj put nazad na obalu.

Sledi jak, pozitivan, uticaj Blizanaca na promenljiva raspoloženja. Niko ne zna kako da živi bolje od blizanaca! Mi ćemo želeti da progovorimo — radije nego samo upijati tuđe reči. Približava se vreme gde se možemo prebaciti iz svih ovih intenzivnih retrogradnih kretanja i pronaći svoj put u novoj realnosti. Stvari se menjaju i ovaj mesec će nam prikazati upravo to još intenzivnije.

Sva dešavanja koja su se odvijala u poslednjih nekoliko meseci polako dolaze na svoje mesto. Konvergencija je u toku i nakon završetka juna, integracija i obrada svega što smo prošli, biće omogućeni. Približava se vreme kada će doći do najvećih promena sa spiska 2016.godine.

Ključne astrološke tačke za jun 2016.

Kazimi mlad Mesec u blizancima, još jedan Saturn/Neptun kvadrat, prekretnica punog meseca u strelcu, letnja kratkodnevnica i direktno kretanje Marsa!

Planetarni Meni sa Saturnom

1. – 5 jun: Prilika mladog Meseca u blizancima

Jun započinje sa nekom neizvesnošću. Na sreću postoji faktor prilike u planetarnoj situaciji. Stvari počinju da bivaju intenzivnije. Imajući nešto da očekujemo što će uticati na sve razlike. Vrhunac prve nedelje juna će biti „kazimi” mlad Mesec u Blizancima (14 ° ♊), koji će biti u jeku 4. juna. Ono što je najbolje kada je u pitanju ovaj mladi Mesec je Venera.

Lepa planeta ljubavi i novca će napraviti snažnu izjavu sa ovim mladim Mesecom, pomažući da prevagne u našu korist. Obilje ima potencijal da se jasno manifestuje.

6. – 12 jun: Spremaju se olujne energije

Spremite se za talase koji će vas izdići na površinu! Sa pozitivne strane Venera i Sunce će se umešati u društvenim Blizancima što je značajan razlog da se radujete u pogledu zabavljanja. Ova bogata energija Blizanaca će nam pomoći da se smejemo malo dok pokušavamo da pronađemo naš put kroz neke teže oblike energije.

Najveći izazov će proizaći iz naše borbene planete koja se još uvek kreće retrogradno. Mars je sada potpuno uronjen u znaku Škorpije, i krenuće u napad, koji će biti najizraženiji 9. juna. To će stvoriti grubu energiju i toplota će početi da se kuva. Pripazite se jer neko u vašem krugu može započeti borbu. Ubod škorpiona može biti jak!

13. – 19 jun: Talasi emocija

Držite se čvrsto! Planetarni talasi će započeti da provociraju u ovom trenutku, a ako ne budemo oprezni, mogli bismo se izgubiti u moru. Neptun, vladar mora, namestiće se retrogradno (12 ° ♓) i krenuti u njegov drugi kvadrat sa Saturnom. Intenzivne emocije će verovatno početi da dolaze do izražaja i nova provera realnosti će zauzeti centralno mesto. Ljubav kao i postavljanje odgovarajućih granica će takođe zauzeti centralno mesto. Energija Neptuna predstavlja višu oktavu ljubavi.

20. – 26 jun: Redak pun Mesec

Stvari počinju da se odvijaju sa letnjom kratkodnevnicom 20. juna sa ulaskom Sunca u znak raka. Što je još važnije, redak pun Mesec će se odvijati u isto vreme. Drugi pun Mesec u znaku strelca (29 ° ♐) će označiti veliku prekretnicu. Jupiter će se sresti i sa Plutonom ponovo na njihovom konačnom oportunističkom plesu. Oni će formirati egzaktan trigon (16 ° ♍ / ♑) i izazvati neku veliku priliku.

27. – 30 jun: Retrogradni hod Marsa je konačno završen

Kraj juna obeležava tačku gde svi možemo vratiti našu energiju nazad! Posle dugog poteza, naša planeta akcija Mars konačno kreće direktno 29. juna. Zvanični retrogradni hod Marsa je gotov. Hvala velikodušnom svemiru! Mars će ostati u znaku Škorpije do avgusta, što će nam pomoći da se stvari vrate u normalu. Kada se Mars kreće napred ka svojoj kući osnovnog znaka, možemo ići za zlatom i postići mnogo. To je konačno vreme da se stvari vrate u našu korist.