Uprkos svim retrogradnim planetama, stvari se i dalje dešavaju — iako se ne odigravaju toliko brzo koliko bismo želeli.

Osećaj Bika je u vazduhu i to je znak da bi trebalo da se ceni njegovo vreme. Ukazuje na želju da razgledate i mirišite prelepo cveće pre nego što odradite bilo šta drugo. Na kraju krajeva, Bik je uvek tu da vodi računa o poslovanju, ali kako bi se poštovala energija u pokretu, maj je mesec kada treba da cenite lepotu koja se trenutno nalazi oko vas.

Koristite energiju u cilju obnavljanja stvari koje već imate. To će vam uštedeti vreme i zaštititi vas od mnogih frustracija. Nemojte trošiti vreme i novac na stvari koje vam u suštini ne trebaju. Usporite na trenutak i počnite da cenite male stvari. Jer sada sve te male stvari mnogo znače i Bik ceni kvalitet u odnosu na kvantitet.
Astrološke ključne tačke za maj 2016: poslednji super mlad Mesec u godini, Jupiterov i Merkurov zaokret ka napred, pun Mesec u Strelcu i haotičan Saturn/Jupiter u kvadratu.

2–8. maj: poslednji super „mlad” Mesec u godini

Maj mesec počinje sa dobrom dozom obilne energije , uprkos Merkurovom retrogradnom hodu. Teme „Moć” i „Sreća” dolaze do izražaja. Nedeljni vrhunac će biti veoma povoljan super „kazimi” mlad Mesec u Biku ( 16° ♉ ) , koji se odvija 6. maja. Ako tražite neku akciju onda ne želite da propustite ovu priliku. Ovo je treći po redu super mlad mesec 2016. godine i biće poslednji. ove godine, međutim tri super puna meseca će se dogoditi krajem godine.

9–15. maj: Direktan Jupiter — sreća se vraća na scenu

Jupiter, planeta sreće + prilike + izobilja, okupiraće našu pažnju ove nedelje. Stigao je trenutak da se polako kreće ka napred ( 13° ♍ ) i da malo brže napravi svoj put kroz znak Device. Jupiterov godišnji retrogradni hod je sada i zvanično završen.

16. – 22. maj: Pun mesec u Strelcu i direktan Merkur

Znak Blizanaca će stupiti na scenu 20. maja kako Sunce uđe u znak blizanaca. Međutim, veliki vrhunac će biti pun Mesec u Strelcu ( 1° ♐ / ♊ ) koji se održava 21. maja. Merkur će konačno ići direktno 22. maja, završavajući komunikacijsko ludilo. Zvanično se završava drugi Merkurov retrogradni hod 2016. godine!

23–29. maj: Saturn Jupiter problem ponovo na scenu

Spremite se za snažan nalet energije. Ova nedelja se može pokazati veoma problematičnom za neke od nas, tako da će biti važno da uzmete koji trenutak kako bi prodisali kroz ovaj period. Saturn i Jupiter će se vratiti u njihovom punom zamahu raspršujući svoje probleme. Ne zaboravite da planete imaju probleme kao i mi! 26. maja, treći i konačni Saturn/ Jupiter kvadrat ( 13° ♍ ) će biti u pokretu stvarajući veoma tešku energiju. Mars nastavlja svoje retogradno kretanje i 27. maja, on će se vratiti u Škorpiju stvaraći novu energiju.

30-31 maj: pravac ka povoljnom junu

Poslednji dani maja bi trebalo da budu relativno mirni – posebno sa nastavkom Merkurovog kretanja ka napred. Svima nam je potreban planetarni mir kojem se nadamo. Poslednji dani maja će nas odvesti oportunističnom junu sa velikom količinom srećnih faktora. Ali prvo … moramo proći kroz maj dan po dan, ceneći sve male stvari koje dobijamo usput.