Ako ste u potrazi za raznim podsticajima kako bi izašli iz svoje ustaljene čaure, onda će vam se zasigurno svideti ono što imamo da vam kažemo za mesec April 2016.

Naime, nadolazi snažan energetski nalet, kako započinjemo sa novim stvarima. Vreme je da se spremimo za neke nove energetske promene koje će nas izvesti iz emocionalne statičnosti pravo na teren pun akcija (najkasnije do sredine meseca). Najveća ključna tema aprila će biti velika igra između Saturna, Neptuna i Marsa. Oni će nas zapravo usmeravati kako bi videli svoj put kroz novu vrstu savršenstva. Stvari su počele da izgledaju značajno drugačije.

Ključna zbivanja u ovom mesecu uključuju redak retrogradni Mars. Merkur takođe započinje svoju drugu fazu retrogradnog ciklusa 2016. godine kroz znak Bika. Karmički opterećen Pluton će takođe napraviti svoj godišnji preokret. Savet: usmerite se isključivo na sadašnjost!

4-10. april: Mlad Mesec u znaku ovna

Prvih nekoliko dana aprila bi trebalo da prođu u relativnom miru. 5. april je dan kada stvari počinju ponovo da se zahuktavaju — u pozitivnom smislu. Ovo će označiti tačku u kojoj ćemo imati slobodan prolaz da se vratimo na planetarni tobogan, ponovo. Nazire se teško zarađena prilika kao što vožnja počinje sa Saturnom, koji koristi svoju povoljnu magiju.

Imaće dobru ulogu u trigonu punog gasa i uticaće na nas da se osećamo kao da stvari konačno počinju da zauzimaju svoje mesto. Istovremeno, Venera (u Ovnu) i Merkur (u Biku) menjaju znakove.

7. aprila mlad Mesec u znaku ovna će biti glavni vrhunac nedelje i meseca. Zatim, nedelja će se završiti sa nepredvidivim preokretom, kada će 9. aprila, zajedno sa Suncem biti u konjukciji sa Uranom i trigonu sa retrogradnim Saturnom, te će aktivirati period inicijative i veće angažovanosti u svim segmentima.

11-17. april: Mars daje izjavu

Pripremite se za akciju ove nedelje sa Marsom. 12. aprila, Mars i Venera će napraviti trigon koji će pokrenuti ljubav u etar. 17. aprila, Mars zvanično kreće retrogradnim hodom – što je retkost, s obzirom da se ova pojava dešava svake druge godine. Energija će zaći u nezgodan vrtlog, a ako ne budemo bili oprezni možda budemo izbačeni iz koloseka.

Ovaj vremenski period će prikazati veći planetarni ciklus između Neptuna i Saturna koji je u igri još od prošle godine. Mars se sada kreće u miksu. Kao rezultat toga, sada bivamo na ivici (sa dodatnim trzajima).

18-24. april: Snaga punog Meseca u škorpiji

Planeta Pluton, će ukrasti ovonedeljni šou. Kao prvo, on će se priključiti retrogradnom kretanju 18. aprila dostižući visoki intenzitet. Osećanje moći protiv nemoći doći će do izražaja. Srećom, Sunce prelazi u znak bika 19. aprila, dajući dodatni podstrek da se naši strahovi malo ublaže.

Srećan rođendan svim Bikovima!

Zakivač nedelje će bez sumnje biti pun Mesec u znaku škorpije 22. aprila. Ovo je znak koji najviše radi sa Plutonom. Ovo će biti jedan od najuzbudljivijih vikenda u dugo vremena sa svom energijom u igri.

Ništa ne otkriva tajne kao pun Mesec u znaku škorpije. Veo uvek biva skinut i stvari koje su do tada bile izvrnute počinju da izgledaju potpuno jasno. Pravo stanje ljudi stupa na snagu. Kraj igre ćete jasno videti jer niko ne zna kao što to znaju Škorpije. Ovde je naša šansa da se uključimo u njihove instinkte i možda da se malo zabavimo.

25. april – 1. maj: Drugi ciklus retrogradnog Merkura

Merkur će dobiti punu pažnju tokom poslednje nedelje u mesecu. Planeta komunikacije, će početi ponovo da nosi svoje varljivo ruho. Dajte sve od sebe da završite sve započete obaveze do 27. aprila , jer se stvari mogu odvijati malo teže nakon toga. Drugi ciklus retrogradnog Merkura 2016. godine će početi 28. aprila i proći kroz znak bika. Držite se uputstva ovog retrogradnog Merkura tokom ove varljive 3 sedmice. Merkur će krenuti 22. maja. u direktan hod.

U završnoj napomeni, Venera će ući u znak bika 29. aprila koji predstavlja znak sa kojim najbolje sarađuje. Stvari imaju tendenciju da budu više harmonične kada Venera putuje kroz znak koji joj najbolje odgovara. Možda ćemo se naći u situaciji da uživamo više stvari istovremeno. Ovo je teren za obavljanje stvari koje nas čine da se najbolje osećamo.