Plima promena je pred nama u ovom martu. Sezona pomračenja je konačno na snazi i ovog meseca stvari počinju da se dešavaju. Ovo je vreme ribe koje nas duboko uvodi u kreativnost, budi našu emotivnu stranu i empatiju. Vreme je da krenemo u dubine okeana.

Riba je poslednji znak u zodijaku, što znači da smo svi u procesu obnove. Međutim desiće se još neke važne smene pre nego budemo mogli započeti taj proces. U skladu sa ribama mart će biti mesec u kom ćemo osecaći i u kom će naši najdublji snovi imati priliku da se manifestuju.

1-6. mart
Mnoge planete su u pokretu i ovo je možda i jedna od najznačajnijih nedelja godine. Komunikacija može biti malo zategnuta oko 4. i 5. marta kada će Merkur (guru komunikacije) da se poigra sa Marsom (ljutom planetom). Mnogi od nas će se osećati frustrirano i komunikacija može da plati danak. Merkur i Mars će takođe menjati znak što će formirati novu energiju.

Merkur ide u Ribe i stvara pozadinsku ali kreativnu atmosferu misli. Dok Mars napušta emotivne vode škorpije i prelazi u strelca.

7-13.mart
Supermesec i mlad Mesec u jednom donosi visoku svesnost
Spremite se za nedelju od akcije. Prekid šoua će biti 8/9. marta kada će se desiti mlad Mesec u ribama što nas postavlja na novo važno životno poglavlje. Novi počeci će dolaziti i energija oko nas će biti veoma jaka. Neki od nas će biti euforični dok se neki mogu osećati primorani na promene. Važno je da vaš um bude otvoren i na visokom nivou svesti kao što je to uvek važno tokom mladog meseca — ali sada još važnije.

Ovaj mlad Mesec u ribama je ujedno i pomračenje i supermesec što kreira mnogo višu energiju. Univerzum će glasno govoriti ukoliko se otvorimo da ga čujemo. Emocije će nas preplavljivati ovih dana.

Samo nekoliko dana nakon ovog intenziteta, Venera, planeta ljubavi će ući u ribe i ozračiti emocije još više. Mesec će zahvatiti i bika u pozitivnoj kombinaciji sa Plutonom i Jupiterom. Ovo će nam omogućiti mali predah. Donosi nam i lepu zonu za početak nekih novih priča.

13. mart
Označiće vreme kada počinje zona proleća i menjamo sat. Ovo je dobar trenutak da ubrzamo za sat unapred!

14-20. mart
Ova nedelja može započeti malo grubo naročito 14. i 15.marta. Komunacija može biti zategnuta i ljudi mogu biti prilično frustrirani. Merkur, Saturn, Venera i Mars će izazvati tenzije. Zadržite svoju svesnost na visokom nivou naročito 15. marta oko nove mene.

Irska sreća i mali patuljci koji donose sreću (po irskim običajima) će se pojaviti malo pre dana Sv. Patrika. 16. marta srećni Jupiter se namešta u savršen odnos sa Plutonom moćnim kreirajući energiju partnerstva i pozitivnog progresa.

17. mart, dan Sv. Patrika će biti orijentisan na porodicu jer će se mesec kretati kroz znak raka, znak okrenut porodici. Možda ćete osetiti potrebu za festivalom negde gde se osećate kao kod kuće ili kod kuće sa porodicom i prijateljima. Jasne misli i svesnost će biti aktivni jer se Merkur provlači blizu ovna.
Ove nedelje se bliži prolećna ravnodnevnica i Sunce ulazi u ovna 19./20. marta. Ovo tačna ne označava samo prvi dan proleća već i prvi dan astrološke nove godine.

21-27. mart Jako uticaj mesečeve mene
Obrti će se dešavati neprestano kako mart bude odmicao. Vreme je da počne još jedna energetski moćna nedelja! Prvi obrt se dešava kada Merkur pređe u ovna 21. marta kreirajući mnogo direktniju atmosferu na polju komunikacije i misli. Misli nam postaju jasnije i pravo je vreme za moćno pomračenje Meseca u vagi koje će se desiti 23. marta. Pošto nam se nova poglavlja otvaraju vreme je da zatvorimo neka stara.

Ovo raspoloženje vladaće intenzivno sve to 25. marta kada Saturn počinje svoj retrograd. Naši strahovi sada mogu isplivati na površinu.

27. mart je važan dan za uvide u naša nova poglavlja — sa Venerom koja se kreće u susret pomračenju.

28-31. mart
Element vatre će početi da razgoreva kako se bližimo završetku ovog meseca od akcije. 28. marta biće pozitivne toplote koju će nam doneti Sunce u ovnu i Mesec u strelcu, stvari će se odvijati pozitivno za nas. Vreme je da ova žurka počne! Iskoristite svu ovu pozitivnu energiju kako biste pregurali frustraciju koja se nagoveštava 30-31. marta.

Merkur će dotaći taj nestašni kvadrant Pluton/Uran i doneti neke neočekivane novosti niotkuda.

Možemo se osećati sateranim u ćošak i nemoćno u komunikaciji naročito. Dobra vest je da će ovo biti kratkog daha. Pokušajte da ostanete otvoreni i da ne reagujete previše na loša dešavanja.